SAARER TANZGRUPPE
Életre kelt
Slider

Több mint 20 éve színpadon…

Ismerd meg

Magyarország  legtöbb tagot számláló német nemzetiségi kultúrcsoportját!

Az 1998-ban alapított Saarer Tanzgruppe Magyarország egyik legtöbb tagot számláló magyarországi német kultúrcsoportja. A tánccsoport mára nyolc korosztállyal rendelkezik, ami közel 120 táncost jelent. 

A csoport célja a magyarországi sváb kultúra és a szári hagyományok megőrzése és továbbadása, melyek nem csupán a koreográfiákban és a történetekben rejlenek. A Saarer Tanzgruppe folyamatosan változik, alakul, célja – többek között – az is, hogy a múltat összekösse a jelennel; mert a csoport nem a múltat akarja újra megélni, éppen ellenkezőleg: a táncosok célja a múlt örökségével élni a mindennapokat.

Köszöntünk az oldalunkon!

Legfrissebb híreink

Europeade Sajtóközlemény DE
Europeade Sajtóközlemény DE

Antwerpen, Belgien – Das Internationale Europeade Komitee und seine Regie freuen sich, das Programm der virtuellen Version der Europeade “Europeade 2020 – virtuell zusammen” bekannt zu geben. Die ursprünglich in Klaipeda, Litauen, geplante Veranstaltung wird zu den selben Terminen online aufgeführt.

A Napközis Tánctábor legfontosabb részletei
A Napközis Tánctábor legfontosabb részletei

Időpont: 2020.08.3-7. helyszín: Szár, régi óvoda Jelentkezési határidő: július 20. Jelentkezési lehetőség: Táncosoknak a csoportvezetőknél, nem táncosoknak a következő email-címen/ telefonszámon: naagy.viktoria@gmail.com +36-30/954-0414 Programok: táncolás,...

Események

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Rólunk mondták

Szerintem a Saarer Tanzgruppe Magyarország legjobb tánccsoportja...

Image is not available
Robert Filippi
Dunamenti Németek Világszövetségének elnöke

Amikor valaki azt a szót hallja, hogy tánccsoport, valószínűleg rögtön egy hobbira vagy örömforrásra gondol. Persze ez igaz, de ennél sokkal több rejlik a Saarer Tanzgruppe név mögött. (…) A csoport tevékenységei kinövik a hagyományőrzés fogalmát, ugyanis magukban foglalják a közösség fejlesztését, környezetünk gondozását és védelmét, illetve az ország hasonló gondolkodású fiataljainkat a támogatását.

Image is not available
Nagy Viktória
youthreporter.eu

A szári magyarországi német tánccsoport figyelemre méltó folklórprogramot szervezett a schattendorfi Michaeli Piac délutánján a Sonnenhof Hotelben. Közel másfél óra elteltével minden tánckedvelő a kísérő zenekar – a Saarer Musikanten – zenéjére ropta a cepedlit, a keringőt és a mazurkát. A lelkes közönség vastapssal mondott köszönetet. Hans Lotter polgármester már harmadik alkalommal üdvözölte a vendégeket, és dicsérte a határokon átnyúló barátságunkat.

Image is not available
Hans Grabner
meinbezirk.at

A tánccsoport első osztályú táncfesztivált rendezett. A produkciókat hatalmas élményként élték meg az emberek, a táncban a fiatal táncosok minden korosztálya ritmusérzékről, fegyelemről és muzikalitásról adott tanúbizonyságot. Láthatóvá vált, hogy mit érhet el odaadás és kötelességérzet. A fiatal táncosok hálásak lehetnek szüleiknek és csoportvezetőiknek azért, hogy alkalmat adtak a magyarországi német kultúra szilárd közösségben történő ápolására.

Image is not available
Manfred Mayrhofer
Landesratforum
previous arrow
next arrow
Slider

Üzenj nekünk

12 + 13 =

Kapcsolat

+36-30/954-0414

2066 Szár, Rákóczi Ferenc utca 68.